Чекотинският манастир Св.  Архангел Михаил се намира в Ловчанската епархия

...
Чекотинският манастир Св.  Архангел Михаил се намира в Ловчанската епархия
Коментари Харесай

Отец Нектарий: В светския живот ме разочарова липсата на истинско щастие

Чекотинският манастир " Св.  Архангел Михаил " се намира в Ловчанската епархия по поречието на река Малък Искър до село Своде , на 15 км От Правец.
Манастирът е учреден в края на XII век. Два пъти е опожаряван и разрушаван, само че по-късно възстановяван. Бил е духовно средище за преписи на богослужебна литература.

И през днешния ден в него продължава да кипи отшелнически живот.

Отец Нектарий от девет години се е посветил на служение там . Загърбил актьорството и светския живот, той споделя, че в манастира е намерил същинското благополучие. 
" Постепенно видях безсмислието на другия живот. Животът ми беше динамичен. Опитвах се да намеря задоволство, това не се получи. Постепенно вярата се засилваше в мен. Накрая разбираш, че животът ни тук е къс и е само подготова за Царството Небесно. Ако не използваш тук времето, има заплаха да отидеш в мрачна безкрайност . В светския живот ме разочарова неналичието на същинско благополучие. От молитвата човек излиза с цялостно благополучие. В светския живот ме разочарова неналичието на същинско благополучие. От молитва човек излиза цялостен с благополучие. В манастира сетивата ти се отварят ".

Интервюто с отец Нектарий можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР